Hydrogenaser

Ingredienser:
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ dl mjöl
4 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
Chokladkletet:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör i dom torra ingredienserna. Vänd sist ner smöret. Ställ gärna bakformarna i en muffinsplåt. Fyll formarna till hälften med smet.
Grädda i mitten av ugnen i 175° 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Chokladklet: Smält smöret i en kastrull, rör i mjöl, socker och kakao och rör till en slät smet. Tillsätt mjölken och grädden. Koka under omrörning ca 5 minuter. Lägg lite chokladsmet i mitten av varje muffins.
Kommentarer
Trackback