Kromatografiskpudding



Ingredienser
4 port
800 g vitkål
25 g Arla smör
1-2 msk sirap
1/2 tsk salt
1 dl vatten
1/2 dl rundkornigt ris eller 1 1/2 dl kokt ris
1 gul lök
1 msk Arla smör
300 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 ägg
1 dl Arla Ko mjölk

Gör så här
Sätt ugnen på 200º. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, låt svalna.
Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar. Ringla över sirap och salta, fräs lite till. Lägg ihop all kål i stekpannan och häll på vattnet. Låt koka tills vattnet kokat bort. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna. Blanda riset med lök, färs, kryddor, ägg och mjölk. Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och lägg på resten av kålen. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0