Polär lax med chevré

Ingerdienser
4 port.ca 30 min.
1 msk olivolja
400 gram spenat , färsk
4 st laxfilé
1- 3 dl grädde,
2 msk vitvinsvinäger
100-200 gram chèvreost
1 tsk salt
vitpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en rymlig ugnssäker form och häll olivolja i botten. Skölj spenaten och ta bort de grövsta stjälkarna. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i spenaten. Låt den ligga i max 1/2 minut. Ta upp den och skölj i ett durkslag med iskallt vatten. Låt spenaten rinna av och lägg den i formen. Lägg laxen ovanpå spenaten. Strö over salt och lite vitpeppar.
2. Blanda matlagningsgrädde med vinäger och häll den över spenaten. Smula chèvreosten ovanpå laxen och låt den stå i ugnen 10-15 minuter.
Kommentarer
Trackback