Opolär lax i thaisås

Ingredienser
500 -600 g lax
1 dl creme fraiche
2 st vitlöksklyfta
1 st röd chili
1 msk solrosolja
1 msk röd currypasta
4 dl kokosmjölk
1 st lime, saft
1 dl hackad koriander
150 g sockerärter
70 g babyspenat salt
peppar
Gör så här
1. Skär laxen i tärningar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
2. Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och lök. Tillsätt kokosmjölk och creme fraiche och koka upp.
3. Rör försiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat. Tillsätt laxtärningar och limesaft.
4. Smaka av med salt och peppar och limesaft.
5. Servera med jasminris, blandad sallad och limebitar.
Kommentarer
Trackback