Kesosubstituerad pfannkuchen!!
Okej, här kommer den lite nyttigare kesopannkakan!!

Vanliga varianten!

Saffransvarianten, även med lite grahamsmjöl.
Finns inget direkt recept, men för en person brukar jag vanligtvis köra:
- Äkta smör att steka i
Vispa ihop följande:
- En/två matskedar kvarg/turkisk yoghurt/kesella
- 2-3 äggvitor. Om du tar med gulan så kan du ta 1-2 ägg, men det är vitan med proteinerna man vill åt!
- Lite ekologiskt vaniljsocker (kan uteslutas, men jag tycker det blir toppen!)
- KESO!! i alla fall < 2 matskedar behövs.. mums!
- lite salt
- lite kanel
Servera med BÄR! Även grädde/sylt/glass/turkisk yoghurt osv är mumma!
Ex på tillägg för att göra dom roligare:
- Mjöl (vete, grahams etc), mindre nyttigt men dom blir definitivt lättare att steka/vända! Håller ihop mer.
- Kardemumma eller SAFFRAN! Se bild, vart awesome.
- Grädde tror jag det ska va om vi snackar LCHF på riktigt
Kommentarer
Trackback