Vesikeltransporterad wokpaj
Pajbotten: (en variant med olja istället för smör/margarin, gott!)
1½ dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl
3/4 dl olivolja (annan olja går också bra)
½ tsk salt
½ dl vatten
Fyllning:
3 ägg
½ burk creme fraiche + lagom mängd vatten (i receptet stod det 3 dl mjölk tror jag :P)
salt
peppar
paprikakrydda
lökpulver (detta var de kryddor jag valde men vilka som går nog bra)
så mycket wokgrönsaker du tycker, ca 600 gram (jag hade så mycket att det inte rymdes mer i stekpannan)
soja
Gör pajbotten och tryck ut i pajformen, grädda ca 15 min i 175 grader.
vispa samman allt utom wokgrönsakerna och sojan som du wokar.
Häll grönsakerna i pajbotten och äggstanningen ovanpå.
grädda i ca 30 min.
Servera med t.ex. gurka. Gurka är gott!

Jag tyckte iallafall det blev gott, men jag är ju inte så kinkig heller. Tips är att ta vad ni har :)
/Mätt och nöjd Kongo
1½ dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl
3/4 dl olivolja (annan olja går också bra)
½ tsk salt
½ dl vatten
Fyllning:
3 ägg
½ burk creme fraiche + lagom mängd vatten (i receptet stod det 3 dl mjölk tror jag :P)
salt
peppar
paprikakrydda
lökpulver (detta var de kryddor jag valde men vilka som går nog bra)
så mycket wokgrönsaker du tycker, ca 600 gram (jag hade så mycket att det inte rymdes mer i stekpannan)
soja
Gör pajbotten och tryck ut i pajformen, grädda ca 15 min i 175 grader.
vispa samman allt utom wokgrönsakerna och sojan som du wokar.
Häll grönsakerna i pajbotten och äggstanningen ovanpå.
grädda i ca 30 min.
Servera med t.ex. gurka. Gurka är gott!

Jag tyckte iallafall det blev gott, men jag är ju inte så kinkig heller. Tips är att ta vad ni har :)
/Mätt och nöjd Kongo