Mikrosomal ärtsoppa med kumarinderivat
Stek en gul lök och ev. 1-2 vitlöksklyftor i olja
Tillsätt en påse upptinade frysta ärtor, jag tog lite spenat jag hittade i frysen också
Tillsätt kokande vatten (hur mycket väljer du själv, kanske en liter) och en buljongtärning
Sedan tillsätter du lite creme fraiche eller jag tog turkisk yougurt. Du kan säkert ta grädde med.
Sedan kokade detta i ca 5 min. Mixa och klart!
Om man vill ha walnötter i eller cashew eller solrosfrön är det bara att mixa i det med!
Jag rekomenderar att du blandar fetaost och turkisk yougurt (alt. creme fraiche) med någon krydda i (jag tog timjan och salt) och klicka i soppan. Mums!
Kesosubstituerad pfannkuchen!!


Kokosmjölkresistent lax med grönsaker
Billigt, enkelt och gott ska det vara. Gärna utan doft av urinvägsinfektion!
Till två personer behöver du:
2 portionsbitar lax
1/2 påse wokgrönsaker (250 g)
1/2 purjolök
1 burk kokosmjölk (400 ml)
ca 1 1/2 tsk röd currypasta
lite salt
Gör så här:
Skiva purjon och skär laxen i kuber. Fräs purjon i matfett, tillsätt de frusna grönsakerna och låt fräsa i ytterligare någon minut. Lägg i laxen och currypastan. Häll över kokosmjölken. Låt puttra på låg värme tills laxen är genomkokt (det tar bara några minuter om laxen är upptinad). Krydda med salt. Servera tillsammans med ris/bulgur och hoppas att det inte svider när du kissar.
Fagocytosisk bakisröra
För att göra bakisdagen lite mer uthärdlig:
Skär och stek en purjolök, champinjoner (många, de krymper ju bort) och ett paket bacon. Salta och peppra. Häll över 2 dl lätt-creme fraiche.
Inta ryggläge och servera med resorb.
Ät inte så mycket, man blir så mätt att man inte orkar resa sig igen.

Epigenetisk fiskpudding
Vad som behövs:
ca 400 g vit fisk
1 tsk salt
2dl rundkornigt ris
4dl mjölk
3 ägg
ströbröd
smält smör
rårivna morötter
1. Hacka lök och fräs i kastrull
2. Tillsätt fisken som är skuren i tärningar
3. Fyll på med vatten så fisken täcks
4. Låt koka i ca 5 min
5. Sila av vätskan till en annan kastrull där 2 dl ris är uppmätt och låt detta koka under lock i ca 20 min
6. Tillsätt mjölken och rör tills det får lite grötaktig konsistens
7. Tillsätt äggen och rör lite
8. Häll i fisk och lök och häll detta i en smord och bröad form. Strö lite ströbröd på toppen.
9. Grädda i ugnen på ca 200 grader i ca 30 min
10. Servera med smält smör och morötter!
//andrea
Transformerad tonfiskpaj
Ingredienser
What to do:

translations soppa
400 g skinn- och benfri lax
300-500g rotfrukter
5 dl fiskbuljong
1 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
3 dl Arla Ko® vispgrädde
70 g babyspenat
Gör så här
Skär laxen i tärningar.
Skala och skiva potatisen.
Koka upp buljongen och lägg i potatisen.
Koka under lock ca 10 min.
Tillsätt lax och övriga ingredienser.
Låt koka 2-3 min.
Smaka ev av med salt.
nyttig operatorpaj!

Pajdeg: 100 g margarin, 100 g keso max 3 %, 3 1/4 dl vetemjöl
Fyllning: 150 g keso max 3 %, 2 ägg, 1 tsk bakpulver, salt, peppar, 1 msk olja till stekning, 100 g zucchini, 100 g squash, 100 g purjolök, 2 grillade paprikor (t.ex Fontana), 2 klyftor vitlök. Jag hade dessutom 1 grillad kyckling i!
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till pajskalet och knåda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i cirka 30 minuter i kylskåp. Tryck sedan ut degen i en pajform. Nagga kanterna och botten och förgrädda i ugn 200 grader, cirka 10 minuter. Skär grönsakerna i mindre fina bitar. Fräs zucchini, squash och purjolök tillsammans med hackad vitlök i matolja så att de mjuknar. Salta och peppra för att få mera smak. Den grillade paprikan skär du också i mindre finare bitar och fördelar den över pajskalet. Fördela även sedan de stekta grönsakerna i pajskalet. Vispa ihop äggen tillsammans med keso, salt, peppar och bakpulver. Häll det över grönsakerna så att de blir övertäckta. Grädda pajen i 200 grader tills fyllningen har stelnat (30-45 minuter beroende på ugn) och fått fin färg. Låt pajen stå i några minuter innan den skärs i bitar. Servera med en god blandad sallad.
Vesikeltransporterad wokpaj
1½ dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl
3/4 dl olivolja (annan olja går också bra)
½ tsk salt
½ dl vatten
Fyllning:
3 ägg
½ burk creme fraiche + lagom mängd vatten (i receptet stod det 3 dl mjölk tror jag :P)
salt
peppar
paprikakrydda
lökpulver (detta var de kryddor jag valde men vilka som går nog bra)
så mycket wokgrönsaker du tycker, ca 600 gram (jag hade så mycket att det inte rymdes mer i stekpannan)
soja
Gör pajbotten och tryck ut i pajformen, grädda ca 15 min i 175 grader.
vispa samman allt utom wokgrönsakerna och sojan som du wokar.
Häll grönsakerna i pajbotten och äggstanningen ovanpå.
grädda i ca 30 min.
Servera med t.ex. gurka. Gurka är gott!

Jag tyckte iallafall det blev gott, men jag är ju inte så kinkig heller. Tips är att ta vad ni har :)
/Mätt och nöjd Kongo
Kinaser

Ingredienser:
4 ägg
5½ dl socker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
3 dl varmt vatten
Glasyr:
100 g philadelphiaost
60 g smör
2 tsk vaniljsocker
4–6 msk kakao
4-5 dl florsocker
2 msk bryggt kallt kaffe
Garnering:
kokos
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner mjölblandningen. Rör sist ner vattnet. Häll smeten i en smord bakplåt. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr:
3. Lägg philadelphiaost och smör i en skål och blanda ordentligt. Kör gärna med elvisp. Blanda i vaniljsocker, kakao och kaffe. Rör tills det blir en slät smet.
4. Sikta ner florsocker. Glasyren ska vara rätt fast.
5. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.
6. Strö över kokosen.
Extraherad Dajmpaj
Ingredienser:
2 ½ dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
1 ½ dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
1 dubbeldaim
Sätt ugnen på 150 grader. Hacka ihop mjöl, socker, smör och äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter, gärna en löstagbar kant. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Vispa under tiden ihop ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
Hacka daimen och strö över den nygräddade pajen. Låt kallna.
Servera med en klick lättvispad grädde eller lite matlagningsyoghurt.
Stationär kokosfisk
Ingredienser
400 - 500 g vit fiskfilé,
t ex sej eller hoki
1 tsk salt
2 msk ströbröd + ev kokos
2 tsk Arla ® smör-&rapsolja
Sås:
2 1/2 dl Lätt kokosmjölk
1 msk konc kycklingfond
1 tsk riven ingefära
rivet skal och pressad saft av 1/2 lime
1 tsk sambal oelek
Gör så här:
Dela fisken i portionsbitar. Krydda med salt och vänd i ströbröd. Bryn fisken på båda sidor i smör-&rapsolja i en stekpanna. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Häll den i stekpannan runt fisken. Låt fisken sjuda i såsen 3–4 min. Servera med fullkornsris blandat med grönsaker.
Opolär lax i thaisås

Ingredienser
500 -600 g lax
1 dl creme fraiche
2 st vitlöksklyfta
1 st röd chili
1 msk solrosolja
1 msk röd currypasta
4 dl kokosmjölk
1 st lime, saft
1 dl hackad koriander
150 g sockerärter
70 g babyspenat salt
peppar
Gör så här
1. Skär laxen i tärningar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
2. Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och lök. Tillsätt kokosmjölk och creme fraiche och koka upp.
3. Rör försiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat. Tillsätt laxtärningar och limesaft.
4. Smaka av med salt och peppar och limesaft.
5. Servera med jasminris, blandad sallad och limebitar.
Den mobila spenatsoppan
Kommer bild snart :)
1 st gul lök(ar)
1 msk olivolja
500 gram broccoli, fryst
100 gram grönkål
1 l vatten
1,5 st matlagningsgrädde
1,5 st grönsaksbuljongtärning(ar)
salt och peppar
Fetaröra
1,5 dl kesella
0,5 kruka(or) basilika
100 gram fetaost
1. Fetaröra: Blanda ihop kesella med fetaost och basilika och lite salt. Mixa med stavmixer för en slät konsistens.
2. Hacka lök och fräs i lite olja. Tillsätt broccolibitar och grönkål skuren i mindre bitar, vatten, grädde och buljongtärning. Salta och peppra lite.
3. Låt koka 10 minuter. Mixa med stavmixer.
Servera med fetaröran.
G-proteinkopplad gratäng

Ingredienser
4 port
2 zucchini, ca 600 g
2 paprikor i olika färger
några kvistar färsk rosmarin
1 msk Arla smör-&rapsolja
2 tsk gourmetsalt
2 1/2 dl lättgrädde
3 ägg
1 1/2 dl riven ost
2 krm salt
Gör så här
Sätt ugnen på 250º. Skär zucchini i skivor. Kärna ur och skiva paprikan. Lägg grönsaker och rosmarin i en smord ugnssäker form. Ringla över smör-&rapsolja och strö över gourmetsalt. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200º. Vispa ihop gräddmjölk, ägg, ost och salt. Häll blandningen över grönsakerna och tillaga i ugnen 25-30 min tills äggstanningen stelnat och fått vacker ljusbrun färg.