Transformerad tonfiskpaj
En god paj med en fyllning av tonfisk, musslor, curry och äpple. Dock sket jag i äpple och musslor (tyckte det kändes lustigt med äpple värre
och musslor hade jag inte!)
Här har jag valt att göra en smalare pajdeg, men det går givetvis bra att göra en standard pajdeg.
Receptet är för 4 pers, jag brukar göra dubbel!
Ingredienser
Pajdeg:
100g smör (eller olivolja men då måste man minsann ha en god en, typ zetas med limesmak!)
3 dl dinkelmjöl
1/5 dl vatten
Tonfiskfyllning:
1 liten purjolök
1 litet äpple (blä)
1 tsk curry
1 liten burk tonfisk, ca 95 g
1 burk musslor, ca 225g
Salt
Svartpeppar
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl lagrad ost (västerbottensost är ett givet alternativ)
100 g körsbärstomater
1 st röd spetspaprika
What to do:
Sätt ugnen på 225 grader.
Arbeta ihop mjöl, smör och salt till en smidig deg, blanda i kesellan tills degen är smidig.
Tryck ut degen i en lätt smord pajform eller 4 mindre formar.
Förgrädda ca 8-10 minuter tills pajskalet har fått fin färg.
Sänk värmen till 200 grader.
Hacka purjolöken och äpplet, bryn dem tillsammans med curry utan att det bränns.
Lägg det i pajskalet och fördela tonfisk och musslor över, salta och peppra.
Vispa ihop ägg och mjölk och häll över.
Strö över riven ost och fördela tomaterna. Hitta på nått kul med paprikan.
Grädda ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat.

Kommentarer
Trackback